Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami - niezwykle wilgotne, a zarazem puszyste w środku. Pachnące przyprawami korzennymi. Stanowi doskonałą propozycję na słodki poczęstunek dla gości. Zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18142
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2516
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 208
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 236
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5418
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18142
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2516
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 208
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 236
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5418
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Jajka ubijamy na puszystą masę. Podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier, następnie olej.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika.
Suche składniki dodajemy stopniowo do mokrych składników. Całość mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy startą marchewkę i zmielone orzechy włoskie.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem.