Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami - niezwykle wilgotne, a zarazem puszyste w środku. Pachnące przyprawami korzennymi. Stanowi doskonałą propozycję na słodki poczęstunek dla gości. Zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Ciasto tiramisu to deser o subtelnej, puszystej konsystencji, który dosłownie...
Odsłon: 53
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto tiramisu to deser o subtelnej, puszystej konsystencji, który dosłownie...
Odsłon: 53
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Jajka ubijamy na puszystą masę. Podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier, następnie olej.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika.
Suche składniki dodajemy stopniowo do mokrych składników. Całość mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy startą marchewkę i zmielone orzechy włoskie.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem.